10 minuten met Winnie Tam van fourteen a.m.

Wave Residence is een stadswoning maar dan ietsjes anders.

10 minuten met Winnie Tam van fourteen a.m.
Wave Residence is een stadswoning maar dan ietsjes anders.

Waar geluid, licht en ruimte meestal een probleem vormen in stedelijke rijtjeshuizen, beschikt dit huis over kamers vol natuurlijk licht en een tastbaar gevoel van kalmte.

We spraken met de eigenaar Winnie Tam om meer over het project te weten te komen.

"Mijn partner Dave en ik hebben een haat-liefdeverhouding met het stadsleven. Het biedt veel kansen en plezier, maar veroorzaakt ook behoorlijk wat stress," legt Winnie uit.

"Vóór de renovatie verlangden we naar een manier van leven in een oase van rust in het hart van levendig Islington.

"Genoeg mensen leven in steden, net zoals wij en ook zij verlangen naar verkwikkende ruimtes. Dus bedacht ik me om dit project te gebruiken om te laten zien hoe een toevluchtsoord er in de stad uit ziet."
De visie van Winnie gaf prioriteit aan eenvoud en de geneeskracht van de natuur.

"Woningen in Londen worden meestal in flats opgedeeld en zijn smal en donker, vooral keldertypes. Ik wilde dit dus anders doen en onze woning in een woning veranderen dat genoeg uitzicht en natuurlijk licht heeft."

"Ik wilde dat Wave Residence een plek werd voor langzamer leven; een plek van waardering. En de natuur en natuurlijke materialen waren erg belangrijk in dit proces."

Leemsuc, terracotta tegels en jute tapijten bedekken de muren en vloeren, terwijl iroko hout in de gehele woning werd gebruikt voor schrijnwerk.

Het vergde veel aandacht en tijd om de indeling en flow van het huis opnieuw in te richten, maar zelfs de kleine details waren belangrijk voor Winnie.
"De gehele uitstraling van de woning is niet erg opvallend dus elk klein detail is belangrijk. Ik vind dat je hier de essentie van het design ethos kan vinden."

"En dat geldt vooral voor belangrijke elementen zoals schakelaars en stopcontacten.

"Het gebruik van goedkoop plastic aan de muur kan namelijk afleiden van prachtige ingerichte interieurs. Muurdecoratie en andere decoratieve elementen kunnen makkelijk worden toegevoegd, maar zonder de juiste hoge kwaliteit elementen zal jouw interieur toch iets missen.

"Ik ontdekte Corston bij het Surface Design Show in Londen. Ik ga hier elk jaar naar toe voor inspiratie en leveranciers. De eenvoudige elegantie van de producten van Corston sluit perfect aan met mijn design filosofie."

Vooral onze Bronzen afwerking trok Winnie echt aan, vanwege de ingetogen matte uitstraling.
"De kleuren die ik de woning heb gebruikt zijn redelijk ingetogen en zeker niet opvallend, dus dat was erg belangrijk. De uitstraling van de Bronzen afwerking is ingetogen en verfijnd. En omdat het een Victoriaanse woning is, past het verouderingsproces van de afwerking hier goed bij.

"Ik vind het geweldig dat het massief messing van goede kwaliteit is en dat de schroefloze bevestiging van de tuimelschakelaar voorplaten zo goed ontworpen is."

"Eindstand moeten schakelaars en stopcontacten opvallen, maar op een subtiele manier. Ik wil dat mensen het even aandacht geven en betrokken raken met het design om de kwaliteit echt te waarderen."   

Een paar korte vragen
Het project in drie woorden? 
Toevluchtsoord. Stad. Natuur.

Favoriete kamer? 
De Tea Room

Favoriete product van Corston? 
Zonder twijfel de Bronzen tuimelschakelaars

fourtneen a.m., https://www.fourteen-am.com/ 
Fotografie: @edvinasbruzas https://edvinasbruzas.com/