Antiek messing

Onze Antiek Messing producten worden met de hand verouderd voordat we ze naar je opsturen.

De 'levende' afwerking zal dan een patina blijven ontwikkelen. De plekken die je het meest aanraakt zullen sneller donkerder worden en de algehele kleurtoon zal subtiel veranderen als reactie op atmosferische invloeden.

Als je het verouderingsproces wilt omkeren, kun je een metaalpoetsmiddel gebruiken. Onze Antiek Messing Restauratie Kit is het beste, maar je kunt ook Brasso gebruiken ( je krijgt dan wel een veel helderdere afwerking).

Brons

Brons is een duurzame matte afwerking die op het messing basismetaal wordt aangebracht. Het is een diepbruine kleur die in sommige lichtomstandigheden bijna zwart oogt.

Je kunt Brons beter niet behandelen met metaalpoets. Elke chemische of zure oplossing zal de afwerking beschadigen. Het enige wat je nodig hebt, is een vochtige (maar niet natte) pluisvrije doek om het schoon te maken.

Gepolijst nikkel

Onze Gepolijst Nikkel afwerking combineert de duurzaamheid van chroom met een warmer tintje dat er gloednieuw uit blijft zien (dit komt omdat het vernikkeld is).

Het zal altijd helder en glanzend zijn, met uitzondering van vingerafdrukken, maar die zijn er gemakkelijk af te poetsen met een vochtige (maar niet natte) pluisvrije doek.  

Als je onze messing producten buiten in ruige omstandigheden plaatst (bijvoorbeeld als je in de buurt van de zee woont), zal de afwerking na verloop van tijd veranderen.