Gemaakt om lang mee te gaan

We werken hard om er voor te zorgen dat de materialen die wij gebruiken van de hoogste kwaliteit zijn en duurzaam genoeg zijn om een leven lang mee te gaan.

In plaats van lampen te maken met ingebouwde LED microchip (dit komt veel voor in de markt), hebben wij die van ons gemaakt om er goed uit te zien en gebruiken we standaard gloeilampen. Dit betekent dat als jouw LED het uiteindelijk niet meer doet je alleen de gloeilamp hoeft te vervangen in plaats van de gehele verlichting.

Circulaire Economie

We produceren met massief messing: een duurzaam materiaal dat oneindig kan worden gerecycled.

Als we plastic gebruiken, gebruiken we een mix van nieuw en gerecycled post-consumer plastic (met 70-100% gerecyclede inhoud). Het is een duurder materiaal en moeilijker om te gebruiken, en het is het resultaat van veel onderzoek. Het is niet de norm in de markt, maar wel voor ons.

In 2022 hebben we vier hectare van inheems bosgebied vlakbij ons hoofdkantoor in Wiltshire geplant.

Met de Woodland Carbon Code methode hebben we geschat dat onze bomen en struiken de komende 100 jaar 600 ton aan CO2 zullen opnemen.

Plasticvrije Verpakking

Vanaf het begin hebben we altijd plasticvrije verpakking gebruikt. Maar om kwetsbare items te verzenden in alleen karton is best moeilijk.

We hebben onze eigen kartonnen structuren ontworpen om onze producten op de beste manier en meest verantwoordelijke manier te beschermen.

Ze zijn ontworpen en uitgesneden met geavanceerde CNC snijmachines (iets dat meestal wordt gebruikt om hoogwaardige, op maat gemaakte dozen te creëren). Ook dit zul je niet heel vaak terug zien in de markt.

Onze producten worden in vloeipapier verpakt om ze te beschermen tegen eventuele krassen en de dozen worden dichtgemaakt met water activerende papieren tape.

Ons special ontworpen hoofdkantoor

We hebben ons hoofdkantoor zelf ontworpen en gebouwd volgens een strenge eco-specificatie.

Het is veel beter geïsoleerd dan de normen en het wordt verwarmd en afgekoeld met warmtepompen op zonne-energie. Dit betekent dat er echt niet veel energie nodig is om het te runnen.

Last mile levering

Ongeveer 20% van onze bestellingen worden met elektronische wagens bezorgd. Dit percentage zal alleen maar hoger worden na mate de technologie beter wordt.