Wereld Recycling Dag: Onze Reis Tot Nu Toe 
Toen we met Corston van start gingen wisten we dat we zo hard mogelijk wilden (en moesten) werken om ons effect op het milieu te beperken.  

We begrijpen dat dit niet iets is dat van de ene op andere dag kan gebeuren. Er is altijd meer dat gedaan kan worden. Maar we zijn zeker op weg.

Ter gelegenheid van Wereld Recycling Dag kijken we dit jaar naar de manieren waarop gerecycled en recyclebare materialen onze producten en verpakking vormgeven.
Post-consumer plastic
Onze gipsplaat inbouwdozen zijn gemaakt van polypropyleen: een gerecycled plastic dat op innovatieve wijze gemaakt is van weggegooide flesdoppen, schroefdoppen en dergelijken.

Het is GRS (Global Recycled Standard) 4,0 gecertificeerd. Dit betekent dat de gerecyclede inhoud is geverifieerd en dat tijdens het proces betrouwbare sociale, ecologische en chemische praktijken worden gebruikt.

Het is tevens recyclebaar. Dus ook al is jouw inbouwdoos ontworpen om lang mee te gaan, het hoeft niet op de stortplaats te belanden als je er toch voor kiest om het te vervangen. Breng het gewoon naar de dichtstbijzijnde milieustraat.
Massief messing
Bijna al onze andere producten zijn gemaakt van massief messing: een duurzaam metaal dat een leven lang meegaat. Het is dus ook een volledig duurzaam en onbeperkt recyclebaar materiaal. Alles wat dus overblijft na de productie wordt gerecycled en niet verspild.

Het recyclen van messing vergt minder energie en produceert minder CO2-uitstoot dan wanneer ander materiaal zoals staal of aluminium wordt gerecycled. 

Het verliest ook geen chemische en fysieke eigenschappen tijdens het proces. Dit betekent dat gerecycled messing net zo'n hoge kwaliteit heeft als net nieuw geproduceerde items en is dit dus veel beter voor het milieu. 
Plasticvrije Verpakking
Voor onze dozen gebruiken we alleen van nature gekleurd gerecycled karton en alles wordt dichtgemaakt met water-activerend papieren tape. Om onze producten te beschermen tegen krassen gebruiken we tevens vloeipapier verpakking.