Tien minuten met Matt Hulme van Dynargh Design

De oprichter van Dynargh Design en de man achter de strandlofts van Watergate Bay praat over touchpoints en ontwerpinspiratie.

De strandlofts van Watergate Bay zijn premium kamers met een prachtig uitzicht op zee. Matts opdracht was om de 'wauw'-factor te versterken en iedereen extra speciaal te laten voelen.

Ik begon met het concept van 'surf in, surf out'-stijlkamers, zoals skichalets, maar dan op het strand', vertelt Matt.

Het was onmogelijk om niet beïnvloed te worden door de nabijheid van het strand, maar ik was vastbesloten de clichés aan zee te vermijden. In plaats daarvan koos ik voor een subtielere aanpak, gericht op textuur en aardetinten, maar ook op gerecyclede elementen zoals vloeren van teruggewonnen hout en terrazzotegels – duurzame keuzes die toch luxueus aanvoelen.'
Naast grotere opvallende kenmerken zoals de gerestaureerde zichtbare balken en open haarden, waren de kleinere details een integraal onderdeel van het project.

‘Handgrepen, schakelaars en stopcontacten zijn misschien minder voor de hand liggend, maar even belangrijk. Het is niet langer acceptabel om standaard witte stopcontacten te specificeren - en waarom zou je als je kunt kiezen voor hoogwaardige armaturen in bijpassende afwerkingen die een ruimte samenbrengen?'
Het was Corstons kwaliteitsgevoel en donkere bronzen afwerking die Matts aandacht trok.

Ik waardeerde het feit dat dezelfde afwerking beschikbaar was voor elke productlijn, zodat ik die uiterst belangrijke samenhang kon krijgen zonder naar meerdere leveranciers te hoeven gaan en uren te verspillen aan het matchen van afwerkingsmonsters.

‘In commerciële ruimtes als deze is duurzaamheid extra belangrijk, dus ik was ook op zoek naar frontplaten die geen vingerafdrukken zouden vertonen en schakelaars die makkelijk schoon te vegen zijn.’
Tot slot vroegen we Matt wat zijn beste interieurtip zou zijn: 'Als het om je huis gaat, moet de inrichting persoonlijk zijn. Er is niets erger dan proberen een kamer van Pinterest of een brochure te repliceren - het ziet er gekunsteld uit. Neem de tijd en bouw de look geleidelijk op op basis van waar je van houdt, niet de laatste trends.

Na zestien jaar in commercieel ontwerp te hebben gewerkt, zou ik mijn eigen huis, in de buurt van Bude, omschrijven als een beetje als een "ledenclub" - of een zeer bewoond hotel.'
Matt Hulme, afgestudeerd aan de Falmouth School of Art, sneed zijn designtanden bij Urban Outfitters, Hotel du Vin en Malmaison voordat hij in 2011 zijn eigen praktijk, Dynargh Design, oprichtte. Het team heeft enkele van de meest gewilde hotels in het VK ontworpen en ingericht, met name Een andere plek in het Lake District en de Watergate Bay in Cornwall.

Dynargh Design, www.dynarghdesign.com
Watergate Bay Hotel, watergatebay.co.uk