Introductie van geveerde deurklinken
Trekgrepen maken vanaf de eerste dag deel uit van ons Europese hardware-aanbod, maar nu zijn onze Britse knop-, kruk- en T-bar deurklinken ook verkrijgbaar in de EU.

Wij hebben ervoor gekozen om ze niet eerder te introduceren omdat wij hard hebben gewerkt aan het verbeteren van onze items.

Functie en kwaliteit vormen de kern van onze producten. Dit betekent dat ontwikkeling en verfijning een constante zijn.

Dus, wat kun je verwachten van onze onafgeveerde deurklinken?
Op de oppervlakte
De ontwerpen zijn tijdloos; de verhoudingen zijn precies.

Alle vier de stijlen hebben onopvallende, schroefloze rozetten voor een gestroomlijnde look.

Omdat ze gemaakt zijn van massief messing voelen ze net zo goed (en zwaar) aan als dat ze eruit zien.
De binnenkant
Wij hebben onze eigen stalen veer ontworpen en geproduceerd zodat ze perfect in de casette passen.

Elke veer is voorgespannen op het gewicht van de deurklink zodat je het juiste gevoel ervaart tijdens gebruik.

Onze deurklinken zijn zwaar wat betekent dat de orginele veertjes in de sluiting niet altijd in staat zijn om de deurklinken keer op keer in hun oorspronkelijke positie terug te brengen. Wij wilden er zeker van zijn dat er altijd genoeg spanning zou staan op het mechanisme om dit te voorkomen.

Zelfs als de veer in jouw sluiting sterk genoeg is, hebben fabrikanten de neiging om het vierkante spilgat iets groter te maken dan nodig is. Dit is om rekening te houden met eventuele verschillen in spildikte die kunnen optreden bij verschillende handgreepstijlen.

Met onze geveerde handgrepen is de ruimte rondom de spindel zo klein mogelijk.

Je kunt het verschil meteen merken aan het gebruiksgevoel van de klink op de deur. Het voelt stevig en zonder speling of een wiebel.
Wij hebben ook de spil zelf opnieuw ontworpen. Ons deurbeslag heeft nu allemaal een draadspindel (groef).

Het is een algemeen genoeg ontwerp voor deurknoppen, maar het is vrijwel ongehoord voor hendels. Het kost meer om te produceren en het kost wat meer moeite om te installeren. Maar, zoals altijd, wij vinden het de moeite waard.

Door groefjes aan beide kanten van de spil toe te voegen, voorkom je dat een hendel langzaam loskomt in je hand. De enige manier om het verniewde geveerde deurbeslag van de deur te krijgen, is door het los te schroeven.
Onafgeveerde- en vaste handgrepen
Als je al helemaal tevreden bent met de vergrendeling van je deur, kun je alsnog kiezen voor ons onafgefeerde Mortice ontwerp.

Het heeft dezelfde nieuwe draadspil (groef) als de geveerde versie; het enigste wat mist is het interne mechanisme - iets wat minder belangrijk is voor knopstijlen.

Wij bieden ook vaste handgrepen voor dubbele deuren. Deze zijn ontworpen voor trek- en duw deuren aangezien ze niet draaien. Wat ze wel doen is een samenhangend uiterlijk geven aan jouw deuren.

Je kunt alle ontwerpen van onze nieuwe collectie deurbeslag ontdekken op onze website. Je vindt hier ook bijpassende scharnieren, rozetten, knoppen en deurstoppers. Je vindt ze hier online.