Huis aan het Meer

Het houten familiehuis van James Edmondson beschikt over een open keuken die de show steelt. Ga met ons mee als we naar binnen stappen.

Gelegen aan de rand van een privémeer in de buurt van het Cotswold Water Park, is The Lake House de realisatie van een levenslange droom voor James Edmondson.

Zijn vader kocht het land in de jaren tachtig toen het nog een in onbruik geraakte grindgroeve was en transformeerde het in de loop van de tijd tot het prachtige natuurgebied dat het nu is.

Na een korte carrière in het bankwezen, voegde James zich bij zijn vader in het runnen van het familiebedrijf aan het meer, Log House Holidays.

The Lake House - twee met elkaar verbonden gebouwen in schuurstijl die het ouderlijk huis van James en partner Sophie vormen - geniet van alle kanten van het adembenemende uitzicht op het meer.

We kwamen langs om een kijkje te nemen in de hub van het huis: de open keuken en woonkamer.

De ruimte bestaat uit drie verschillende gebieden: een om te koken, een om te eten en een om te ontspannen.

James koos traditionele, lokaal gemaakte kasten in Shaker-stijl van Hush Kitchens om te passen bij het rustieke gevoel van het huis.

Centraal in het ontwerp staat een gezellig eiland met een fris wit kwartswerkblad en onze Antique Brass stopcontacten; de ideale plek voor zowel voedselbereiding als informele maaltijden.

Neutrale tinten, waaronder grijze porseleinen tegels en gebroken witte muren, compenseren de groen geverfde kasten, terwijl een combinatie van onze Kilburn-knoppen (ook op een paar uittrekbare snijplanken) en Sycamore-handgrepen in Antique Brass een beetje klassiek karakter toevoegen.

Ontdek meer van The Lake House in deel twee van ons bezoek  hier.