Gepolijst nikkel versus chroom

Deze koel getinte metalen hebben een welkome comeback gemaakt. Lees voordat u zich vastlegt onze gids met de voor- en nadelen van beide afwerkingen.

De trend voor architecturale afwerkingen in warm metaal is de afgelopen jaren geëvolueerd naar iets dat aanzienlijk duurzamer is.

Koper en goud hebben plaatsgemaakt voor meer leefbare afwerkingen met diepte en een lange levensduur.

Maar terwijl de populariteit van rijk brons en antiek messing geen tekenen van afname vertoont, hebben afwerkingen van de koelere kant van het kleurenspectrum ook geleid tot nieuw enthousiasme.

Chrome en Polished Nickel staan beide weer in de schijnwerpers, maar wat is het beste?

Op het eerste gezicht kunnen de twee moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Om je te helpen de juiste keuze te maken voor jou en je huis, hebben we deze korte handleiding gemaakt.
Gepolijst chroom

Chroom (ook wel chroom genoemd) is een geplateerde afwerking die je je misschien herinnert van de kranen in je ouderlijk huis.

Het wordt al lang vereerd als een veilige keuze, om nog maar te zwijgen van een van de meest betaalbare beschikbare afwerkingen.

Als u koopt van een gerenommeerde fabrikant die chroom galvaniseert op massief messing, moet de afwerking goed blijven zitten zonder afbladderen of schilferen. Roest of oxidatie treedt alleen op als het product slecht geplateerd is, of als het vervolgens bekrast of ernstig beschadigd is.

Chroom heeft een lichtblauwe tint en de afwerking is zeer helder en bijna spiegelachtig.

Daarom wordt het vaak gebruikt in moderne huizen met coole kleurenschema's.

Het belangrijkste verkoopargument?

De afwerking ziet er hetzelfde uit, welke fabrikant u ook kiest, dus het matchen van Chrome-producten van verschillende bronnen is zelden problematisch.

Een minpunt is echter het gebrek aan aantrekkingskracht op het ontwerp. Dit is natuurlijk volledig subjectief, maar Chrome is al zo lang zo alomtegenwoordig dat het bijna onzichtbaar is geworden.
Watergate Bay Hotel, watergatebay.co.uk
Gepolijst nikkel

Polished Nickel is een tijdloze afwerking die nooit zijn glans zal verliezen - letterlijk.

Het is een kwestie van mening, maar we denken dat Polished Nickel een geavanceerdere keuze is dan Chrome.

Van oudsher is het favoriet in herenhuizen in Regency-stijl en grote landhuizen, maar het kan er ook fris en opvallend uitzien in een eigentijdse omgeving.

Net als chroom is gepolijst nikkel een geplateerde afwerking, aangebracht op een onedel metaal (al onze producten zijn van massief messing) en vervolgens gepolijst.

Het heeft gele ondertonen en een diepere afwerking die goed samengaat met zachte neutrale kleuren en warme kleurenschema's.

Zie het als een zachte zilverachtige afwerking, vergeleken met de heldere weerkaatsing van Chrome.

Wat de prijs betreft, kosten producten die zijn afgewerkt in hoogwaardig gepolijst nikkel meestal meer dan chroom, maar niet meer dan metalen die met de hand moeten worden afgewerkt, zoals antiek messing.

Het is een gemakkelijk schoon te maken en duurzame afwerking die iets minder gevoelig is voor vingerafdrukken dan Chrome - een pluisvrije doek is alles wat je nodig hebt om de glans te behouden.

Bij Corston zullen we altijd een beetje bevooroordeeld zijn in de richting van Gepolijst Nikkel; een afwerking die we vanaf de eerste dag hebben omarmd in onze collecties.