Dag van de Aarde 2023: we planten een bos

Zo zullen de bomen die wij hebben gepland koolstof opnemen en biodiversiteit bevorderen. Lees het artikel.

Dag van de Aarde 2023: we planten een bos
We werken hard om onze invloed op het milieu te beperken. We hebben hier geschreven over de gerecycled en recyclebare materialen die wij met trots gebruiken.

We houden onze ecologische voetafdruk ook in de gaten. Daarom kiezen we voor moderne vervoersmiddelen, zoals uitstootarme schepen en vermijden we luchtvracht zoveel mogelijk om onze goederen te vervoeren.

We maken goede vooruitgang door onze uitstoot in de gaten te houden en te verminderen. Maar wat nou als we ook koolstof zouden kunnen opnemen?

Nou, we realiseerden ons dat we dat ook konden doen. En het antwoord lag voor onze deur.

Op de Dag van de Aarde dit jaar willen we je meer vertellen.
Op een zonnige dag afgelopen mei gingen we met DBL Estates naar de velden achter ons hoofdkantoor in Wiltshire om een nieuw bos te planten.

Op meer dan 4 hectare hebben we verschillende breedbladige soorten geplant (zonder naalden), zoals eiken, kersen, veldesdoorn en zilverberk bomen en hazel, kamperfoelie en kornoelje struiken.

En om ervoor te zorgen dat het bos zich goed vestigt, worden in de eerste vijf jaar alle kapotte palen, boombeschermers of uitgevallen bomen regelmatig vervangen.

We hebben met behulp van de Woodland Carbon Code methode ingeschat dat onze bomen en struiken ongeveer 600 ton aan CO2 in de volgende 100 jaar zullen opvangen.

Ter vergelijking, staat slechts één ton aan CO2 gelijk aan de gemiddelde uitstoot van een passagier op een retourvlucht van Parijs naar New York.

Toch is het opvangen van koolstof niet het enige voordeel.
Een inheemse breedbladig bos zoals dat van ons is het best geschikt voor de omstandigheden in het V.K. en speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van biodiversiteit.

Ons jonge bos zal na verloop van tijd uitgroeien tot een thuis voor flora en fauna. Van vossen en dassen tot vleermuizen, kevertjes en allerlei soorten schimmels, kostmossen en mossen.

Ontdek mee over Dag van de Aarde en hoe jij mee kan doen hier.