Corston gaat naar de EU

Design waarbij kwaliteit voorop staat, staat centraal in alles wat we doen. We willen dat dit voor iedereen toegankelijk is. En dit betekent ook voor iedereen buiten het V.K.

We zijn als bedrijf in de laatste vier jaar snel gegroeid.

Gedurende deze vier jaar hebben we een volledig assortiment aan producten ontwikkeld waar we echt in geloven. We hebben ook directie relaties met onze klanten ontwikkeld en gekoesterd. Dat is tenslotte wel het mooie van een online bedrijf.

Het voelde dan ook alleen maar goed aan om Corston in andere markten te introduceren.

Toen we onderzoek deden ontdekten we een gat in de Europese markt voor hoogwaardige designs die geen fortuin kosten.
Ontwerpen voor de EU; wat is er anders?

We wisten dat we voor Europa opnieuw over onze schakelaars en stopcontacten moesten nadenken.

Vanwege de hele andere opbouw (zoals ronde inbouwdozen) moesten er een paar belangrijke wijzigingen worden aangebracht.

Naast de ronde inbouwdozen (de achterplaten van de schakelaars en stopcontacten zijn ook rond) hebben we ook een aantal veranderen aan gebracht aan onze designs.

De tuimelaars zijn zelfs nog strakker, hebben een mooi spitse vorm en zijn ook iets kleiner.

De wipschakelaars zijn gemaakt in de klassieke Europese stijl (waar we echt gek op zijn trouwens). Een vierkant dat in twee delen opgedeeld is om twee schakelaars te creëren of als één grote schakelaars is gelaten. We hebben gekozen voor een vierkant van 45mm dat er ruim uitziet maar toch elegant is.

De wipschakelaars zijn gemaakt van massief messing dat zorgt voor een stevige klik en nette randen.
De roterende dimmers zijn ook groter dan die voor het V.K. Ze hebben een messing rand onderaan om alle werkende onderdelen te verbergen en hebben kleine groeven rondom de knop.

We hebben alle schakelaars ook genoeg ruimte gegeven op hun platen, zodat alles er rustig en netjes uitziet.

Ten slotte zijn er twee verschillende type stopcontacten: met een 45mm module (passen bij de wipschakelaars) en de 20mm vierkante 'keystone' modules die ervoor zorgen dat er weinig plastic wordt gebruikt en zoveel mogelijk van het metaal te zien is.

En het beetje plastic dat wel in het assortiment te vinden is, is ontpit, zodat het een iets gestructureerde, satijnen (niet glanzende) afwerking heeft.
Unieke inbouwdozen
Er kan veel gezegd worden over ons 100% gerecycled plastic inbouwdozen.

Zoveel dat we er zelfs een video voor ons assortiment voor het V.K. hebben gemaakt hier. Het is allemaal vrijwel hetzelfde voor Europa, behalve dat ze een rond einde hebben dat past bij de standaard in de EU.

Een andere toevoeging zijn de render trims.

Deze zijn over de inbouwdoos te zetten en verhogen het met een paar millimeter (3 mm voor gips en 9 mm voor dikkere renders). Zo kan je de randen van de inbouwdoos bepleisteren en een perfecte afwerking creëren rondom de schakelaar of stopcontact. De dozen worden allemaal geleverd met hoezen die voorkomen dat het pleisterwerk naar binnen komt.

De trims zijn niet verplicht, maar de inbouwdozen wel. Door het nauwsluitend design van onze schakelaars en stopcontacten heb je onze inbouwdozen nodig om deze te installeren.

Je vindt al onze schakelaars en stopcontacten hier. Als je een interieurontwerper, architect of aannemer bent en je hebt nog niet eerder een bestelling bij ons geplaatst kan je hier een handelsaccount bij ons aanvragen.