10 Minuten met Laura Logan van House of Logan

Hoe verander je 40 jaar van onlogische design beslissingen in iets dat visueel meer saamhorig, mooi en functioneel is?

10 Minuten met Laura Logan van House of Logan
Hoe verander je 40 jaar van onlogische design beslissingen in iets dat visueel meer saamhorig, mooi en functioneel is?

Dit was de belangrijkste vraag die Laura Logan en haar man Andy zich afvroegen voordat ze begonnen met een 18 maanden lang rennovatieproject dat hun chaotisch Victoriaans huis zou omtoveren in een weloverwogen, tastbare en natuurlijke eengezinswoning in de East End van London.

"We hebben altijd in historische panden gewoond", zegt Laura. "Ik hou vooral van de visuele uitstraling van Victoriaanse woningen en de mogelijkheid om een samenhangend contrast te creëren met moderne interieurs."

"We hebben voorheen dichtbij een kleiner huis gerenoveerd, maar liep vaak langs dit huis. Elke keer wanneer ik er langs liep viel het me meer op; het viel me in het begin langzaam op en vervolgens vond ik het steeds interessanter totdat ik er echt van ging houden."

Gelukkig werd het in 2019 dit het nieuwe familiehuis.
"Toen we het huis kochten was het beetje een rommeltje. Door jarenlange ad hoc veranderingen met nauwe kamers, vreemd geplaatste deuren en ramen en een gehele gevoel van verwarring."

"Het belangrijkste doel was om het saamhorigheidsgevoel in de originele Victoriaanse omhulsel te herstellen en we keken we naar wat Victoriaanse woningen meestal missen: licht en ruimte."

"De tuin is naar het zuiden gericht, dus kozen we ervoor om het achterste deel te verlengen zodat we een open, met genoeg daglicht gevulde keuken en eetkamer konden creëren. We hebben grote beglazing met eikenhouten frames toegevoegd om zoveel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte te krijgen."

"We wilden een plek creëren waarbij koken, eten, spelen en relaxen allemaal in één ruimte samenkwamen; co-existentie in plaats van tegenstrijdigheid. We wilden ook buiten naar binnen brengen, waarbij de externe wereld moeiteloos samenkomt met onze interne ruimte."

"Co-existentie zorgt nog wel voor privacy en welzijn en de eethoek is mijn favoriete plek van het hele huis: het is net een cocon en het is rustgevend. Je kan nog steeds alles goed zien en deel uitmaken van de gehele familie."
Naast de velenging, is het huis ook omgebouwd en volledig opnieuw ingericht.

"De oorspronkelijke kleine keuken werd omgetoverd tot een bergruimte, we hebben een extra badkamer toegevoegd en hebben de oude speelkamer omgebouwd in een slaapkamer en ensuite voor gasten. Boven hebben we één van de kamers geopend en een Juliet balkon toegevoegd."

"Als we het hebben over de look en feel wilde ik iets creëren dat natuurlijke materialen, houtsnijwerk en aardetinten verwerkt. Ik kijk graag naar de gedeelde kwaliteiten van Japanse en Scandinavische design tradities: namelijk minimalisme, functionaliteit en zorg voor detail."

"We kozen voor een circulaire aanpak waarbij recyclebaarheid en hergebruikbaarheid centraal staan. Onze keukeneiland, bijvoorbeeld, is een eettafel dat ik heb gevonden op eBay. En als we nieuwe dingen nodig hadden kozen we voor kwaliteit zodat we het na een aantal jaar niet hoeven te vervangen."
We vroegen Laura wat haar advies is voor aanstormende restaurateurs.

"Zoals elke timmerman je zal vertellen: 'meet twee keer, snij één keer". Het idee hier is dat zodra je op de bouwplaats bent, is het al te laat om goede beslissingen te nemen. Dus neem de tijd om voor de planning. Gebruik deze tijd om weloverwogen beslissing te nemen over de producten en de herkomst."

"Deze aanpak was erg handig vooral tijdens het kiezen van onze armaturen en fittings. Architectonische details zijn niet meteen de focus van een interieur, maar zijn wel een belangrijk onderdeel. En door de beste producten te gebruiken maken we een kamer bijzonder."
Laura ontdekte onze Bronzen producten toen ze online zocht voor een afwerking dat in synergie werkt met de subtiele, natuurlijke tonen dat in het interieur te zien zijn. Onze Doorzichtige schakelaar en stopcontact platen werden ook gekozen om deel uit te maken van ruimtes waarin een subtieler uitstraling nodig was.

"Het was erg belangrijk dat de schakelaars, stopcontacten en ijzerwaren bij de gehele uitstraling zouden passen. De Bronzen afwerking is subtiel en elegant en ik vind het erg fijn dat het een verouderingsproces zal ondergaan, een karakteristiek dat perfect past bij een historisch pand."

"We wilden dat het prachtig Brons duidelijk te zien was in sommige ruimtes, maar in andere ruimtes wilden we vooral dat de schakelaar en stopcontact platen niet duidelijk zichtbaar zouden zijn, dus hebben we hier de Doorzichtige versie gebruikt. We wilden een balans creëren."
Laura vertelt dat het familiehuis op dit moment ook als liggingshuis wordt gebruikt en het is echt een pluspunt om veelzijdige en betrouwbare contactpunten te hebben.

"Ons huis moet een canvas zijn voor andere mensen die hun creativiteit willen gebruiken, dus het is erg fijn dat de producten van Corston bij verschillende uitstralingen past."

"En vanwege het hoge bezoekersaantal en hoe vaak alles gebruikt wordt, is het erg handig dat de producten functioneel en duurzaam zijn."

House of Logan: www.houseoflogan.co.uk